h2 hub twente logo icon white on transparent background
loading...
H2 Hub Twente logo type blue on transparant background
Productie
Opslag
Toepassingen
O2 iconH2 icon
Power
INNOVATIVE SOLUTION
H2

Wat is
waterstof?

Waterstof is een energiedrager. Het is geen energiebron, zoals kolen of olie, en komt niet los voor in de natuur. Waterstof zal dus altijd geproduceerd moeten worden.

Ontdek meer

Productie

De meest gangbare manier is momenteel om het uit fossiele brandstof te produceren via steam methane reforming. Dit is zogenaamd ‘grijs waterstof’, ofwel de vervuilende variant. Een andere manier is waterstofproductie uit fossiele grondstoffen, maar waarbij de vrijgekomen CO2 wordt afgevangen en opgeslagen (CCS). Dit wordt ‘blauwe waterstof’ genoemd. Verder zijn er ook mogelijkheden om waterstof op duurzame wijze te produceren. Dit heet groene waterstof. Lees hier meer over waterstof productie.

Opslag

Het potentieel van groene waterstof is groot. Waterstof bevat veel energie en het is een veelzijdige energiedrager. Het kan worden opgeslagen, getransporteerd én omgezet in andere energiedragers, maar het is geen bron van energie. Het is een van de middelen die we nodig hebben en die een rol gaan spelen in de overgang naar 0% CO2-uitstoot. Bekijk onze projecten en partners op het gebied van H2 opslag.

Toepassingen

Waterstof is potentieel breed inzetbaar: voor de verduurzaming van mobiliteit en transport, als duurzame grondstof voor de industrie, als vervanger van aardgas in de gebouwde omgeving en hoog-temperatuur processen en in de flexibilisering van ons energiesysteem. Als we er vanuit gaan dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen in het energiesysteem, is het van belang daar nu mee te experimenteren en ervaring op te doen. Lees meer over de toepassingen van waterstof.

Wordt onderdeel
van de H2Hub

Is uw interesse gewekt? Wilt u meedoen in de toekomstige waterstofeconomie, neem dan contact op en doe mee!

schrijf me in!

Benieuwd hoe je kan bijdragen of andere vragen?

Ben je benieuwd naar toekomstige mogelijkheden, wil jij graag partner worden, een locatie huren heb je andere vragen? Stel ze via het contactformulier.

Contact formulier
Bedankt voor je bericht!
Oops! Daar ging iets mis. Velden met een * zijn verplicht.