H2 Hub Twente logo type blue on transparant background
Productie
Opslag
Toepassingen
Nieuws

Kick-off IS2H4C in Twente

Op 14 en 15 februari was het IS2H4C consortium bij elkaar in Twente om het project officieel op te starten. Tijdens de tweedaagse sessie zijn de doelen, planning van de eerste fase, coördinatie en onderlinge communicatie op elkaar afgestemd.

Het consortium van 31 partners, uit 9 landen, werd sterk vertegenwoordigd in Twente met ruim 60 deelnemers.

Op bezoek bij H2Hub

Op de middag van 14 februari heeft de H2Hub Twente het consortium verwelkomd in Almelo om kennis te maken met de kern van de Nederlandse Hub, een van de vier regionale hubs in het Europese subsidieprogramma van 23,5 miljoen euro.

Tijdens het bezoek aan de H2Hub Twente is er uitgebreid stilgestaan bij de taak die wij binnen de Nederlandse Hub hebben binnen het project. Waterschap vechtstromen heeft een eerste indicatie gegeven van de mogelijke energiebesparing wanneer pure zuurstuf, wat wordt beschouwd als bijproduct van waterstofproductie, wordt ingezet bij de zuivering gelegen naast de H2Hub.

Ook Almelo Energie heeft hun taak binnen het geheel gepresenteerd. In de komende vier jaar zetten zij zich in voor de implementatie van waterstof in vijf woonhuizen in Aadorp. Aadorp ligt hemelsbreed gezien op ongeveer een kilometer van de H2Hub. Geproduceerde waterstof kan mogelijk worden ingezet om het dorp te verduurzamen en in de toekomst volledig aardgas vrij te maken.

Toespaak uit Brussel

Op de tweede dag hield de Project Officer een toespraak vanuit Brussel, waarna de projectleiders in teams per werppakket de werkpakket leiders ontmoette en afspraken met elkaar maakten.

No items found.

Partners in dit project

Terug naar nieuwsoverzicht