H2 Hub Twente logo type blue on transparant background
Productie
Opslag
Toepassingen
Toepassingen

Projectweek Saxion: ontwerp een digitaal dashboard voor H2Hub

Zes studententeams zijn bij Powerspex aan de slag gegaan met de opdracht "Ontwikkel een dashboard voor de H2Hub’".

Tijdens de Projectweek van Saxion werken meer dan 150 studenten teams samen aan opdrachten. Deze editie mochten zes teams aan de slag bij Powerspex met een opdracht voor H2Hub Twente. Aan de studenten de taak om een dashboard te maken om de processen rondom de productie van groene waterstof te monitoren.

Opdracht vanuit de H2Hub: Laten zien hoeveel stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen en windturbines, hoeveel van deze stroom wordt opgeslagen en hoeveel wordt gebruikt voor de productie van groene waterstof. Maak het dashboard zo eenvoudig mogelijk, zodat iedereen die ernaar kijkt begrijpt welke informatie er op het scherm staat.

Voor de opdracht maakten de studenten gebruik van het programma IXON, een eenvoudig te gebruiken programma met veel mogelijkheden. De studententeams werden vanuit Powespex begeleid door Bas Hupjé en Rien Broekkamp.

Bezoek aan H2Hub

Wat deze opdracht uniek maakte is dat de studenten tijdens de opdracht de kans kregen op bezoek te komen bij de H2Hub Twente, waar normaliter enkel op Saxion wordt gewerkt aan opdrachten. Op woensdag en donderdag werkten de studenten vanuit Saxion, waarbij begeleiding via Teams mogelijk was met Hupjé en Broekkamp.

Presentaties en vrijdagsmarkt

Op vrijdag hebben de zes studententeams hun werk gepresenteerd op Saxion, alle teams hebben de opdracht voldoende afgerond. Een van de teams stak er met kop en schouders bovenuit, zij hebben zelfs de economische aspecten behandeld in een apart dashboard.

Na de presentaties was er de mogelijkheid voor bedrijven om zich te presenteren op de vrijdagsmarkt. Powerspex heeft op de markt promotie gemaakt voor H2Hub Twente en projecten over waterstof.

No items found.

Partners in dit project

Terug naar nieuwsoverzicht