H2 Hub Twente logo type blue on transparant background
Productie
Opslag
Toepassingen
Productie

Projectstatus HYGENESYS

Het project HYGENESYS (hydrogen generation system for decentral applications) is nu bijna halverwege de looptijd (september 2022 tot september 2024), en als we de balans opmaken lopen we redelijk op planning. Studenten vanuit Saxion en UT hebben samen met de engineers van de aangehaakte bedrijven hard gewerkt aan het gedetailleerde design van de opstelling. Dit heeft geresulteerd in een 3D design van de skid, een ontwerp voor het meet- en regelsysteem via PsxCAD( Powerspex) en PFDs / P&IDs. Daarnaast is er zorg besteed aan de veiligheid van het systeem door HAZOP-sessies en bestuderen van normen en richtlijnen(onder andere ATEX).

Al deze ontwerp-opdrachten zijn uitgevoerd door bachelor en master studenten vanuit verschillende opleidingen en disciplines. Samen met engineers en onderzoekers werkt deze multidisciplinaire groep in een Learning Community aan de challenges. In de Learning Community staat kennis opdoen en leren centraal, maar altijd met een schuin oog op de planning en deliverables van het project zelf. De HHub Twente is op vrijdagochtend het toneel waar dezegroep fysiek werkt aan de ontwikkelingen.

In september zal het project verder gaan met de focus op het elektrische ontwerp van het proces. Ook worden de laatste stappen in het gedetailleerd design gezet, zodat het ontwerp definitief gemaakt kan worden. Daarna start de volgende spannende periode waarin wordt toegewerkt naar een Bill of Materials, inkopen van onderdelen en richting uiteindelijk montage en testen.

No items found.

Partners in dit project

Terug naar nieuwsoverzicht